HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Helsinški odbor za ljudska prava u saradnji sa Banjom Dvorovi je organizovao turnir u odbojci na pijesku u periodu od 30. avgusta 2018. do 01. septembra 2018. godine. Ideja je potekla iz naše Omladinske grupe, koja je i učestovala u njenoj realizaciji.

nike dunk high black leather chair for sale | Off-White nike air uptempo white pack 2017 The 50 Collection Release Date - SBD

 

Cilj turnira je bio da promoviše sport, druženje, takmičarski i vedar duh medju omladinom. Prijavljeno je 13 ekipa, koje čine po 3 člana, dvije djevojke i jedan mladić. Ove mlade ekipe su se potrudile da kroz sport i druženje pozovu svoje sugrađane da daju doprinos u borbi protiv opake bolesti koju vodi jedan od naših sugrađanina, Rade Zorić. 

Moralnu podršku turniru i našim takmičarima je riječima motivacije pružio i gospodin doktor Mladen Popović, jedan od osnivača odbojkaškog sporta u Bijeljini, dugogodišnji odbojkaš, počasni predsjednik odbojkaškog kluba i ugledni ljekar.

Finalne utakmica su odigrane 01. septembra 2018. i dobili smo pobjednike, ekipa "Armada" koju čine Jovana i Jelene Stojiljković i Srđan Krstić. Drugoplasirana ekipa je nosila naziv "K2M" i činili su je Katarina Marić, Marina Mršić, Mihailo Savić i Aleksandar Đurić (rezervni igrač). Trećeplasirana ekipa je bila "Draš", Ana Damjanović, Maja Kovačević, Đorđe Manojlović i Dejan Jocić (rezervni igrač).

 

Omladinci, svjesni toga da nisu svi mladi sportisti i da se medju njihovim vršnjacima kriju i izvanredni umjetnici, organizovali su i humanitarni koncert na platou Centra za kulturu u subotu veče 01. septembra 2018. godine gdje su pružili priliku mladim neafirmisanim muzičarima. Koncert je nosio naziv “Umjetnost je najbolje mjesto za susret različitosti”, kojim su željeli da pošalju poruku da nas različitosti čine onim što jesmo i da je istinska ljepota upravo u njima.

Osim toga što su očigledne oku običnog posmatrača, potrebno je naučiti vidjeti, čuti i cijeniti tu ljepotu u njima. Prihvatit ih, poštovati i voljeti. Ulogu voditelja u programu su imali Isidora Davidović i Đorđe Mirković, dvoje mladih glumaca, recitatora.

Izvođači i bendovi sviraju različite muzičke žanrove, punk, rock, metal, pop, etno dance...

Bend G.R.I.M.M.  (Gorko Ritmički Izuzeci Masovne Manipulacije) koji čine 5 mladića, Svetozar Mojić (gitara), Dejan Tomić (vokal), Pavle Mitrović (gitara), Nikola Mićić (bubnjevi) i Mihajlo Mršić (bass gitara) je grupa veoma talentovanih mladića koji imaju snimljenih par autorskih pjesama (Ana, Ponekad uzmem dah, Vodi me, i dr.).

Bend Clickeri čine 2 djevojke i 3 mladića, Jasmina Suljić i Andrea Vasiljević su vokali, Branislav Nikolić (klavir), Stefan Ilić (gitara) i Aki Milovanović (bubanj).

Bend Full Moon čine 5 mladića, Marko Ilić (vokal), Boris Stankić (gitara), Branko Ivanović (gitara), Stefan Maksimović (bass gitara) i Nikola Krsmanović (bubnjevi).

DJ Tammy je Tamara Erkić, takođe još jedna mlada, talentovana djevojka iz našeg grada. 

Izvođači, žanrovi, vidljive i nevidljive razlike u njima oslikavaju savršenu sliku sredine u kojoj živimo. Želimo da je vidite i volite onakvu kakva stvarno jeste. Prelijepa. Ovom prilikom nije promovisan samo njihov neosporan talenat, već i društveno odgovorna i humana priroda. 

GALERIJA
1/4
AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co