HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Javni poziv za dodjelu grantova u okviru projekta (Ne)vidljive manjine-Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBTI osoba

latest Running Sneakers | Air Jordan 10 — Spurn Game

 

Helsinški odbor za ljudska prava i Asocijacija za demokratske inicijative u okviru projekta „(Ne)vidljive manjine-Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba“, koji je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz Program podrške marginalizovanim grupama (PPMG), pozivaju sve organizacije civilnog društva koje se bave pitanjima LGBTI ljudskih prava, antidiskriminacije i jednakopravnosti, kao i neformalne LGBTI grupe, da dostave prijedloge lokalnih inicijativa koje promovišu prava i položaj LGBTI osoba.

Organizacije i lokalne LGBTI grupe imaju priliku aplicirati za finansiranje projekata za podršku aktivnostima koje promovišu prava LGBTI zajednice ili osnažuju LGBTI osobe u zahtijevanju svojih prava i načela diskriminacije.

Ukupno će biti podržano 6 projekata u pojedinačnom iznosu od maksimalno 3000 BAM i trajanju od 2 mjeseca.

Adresa na koju možete dostaviti svoje prijedloge je: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 20.09.2017.godine do 23:59h.

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co