HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U okviru projekta "Multietnička zajednica je moj dom!" Helsinški odbor za ljudska prava realizovao je trening za učenike od 30 novembra do 2 decembra 2017.godine.

latest Running Sneakers | 7 of the Sweetest 'Oreo' Sneakers Ever - Sb-roscoff

Treningu su prisustvovali učenici iz četiri škole koje su uključene u projekat i to: Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas", Srednja stručna škola Janja, Mješovita srednja škola Teočak i Mješovita srednja Škola Lukavac.

Teme na kojima su  učenici radili su poštovanje prava manjina, interkulturalni koncepti i vrijednosti (naučene lekcije), stereotipi i predrasude te aktivizam mladih. Također, učenici su na treningu napravili konkretan plan istraživanja koje će realizovati u svojim lokalnim zajednicama.

GALERIJA
1/12

Ovih 24 učenika će uključiti još 60 učenika iz svojih škola koji će zajedno raditi na istraživanju historije svoje lokalne zajednice. Rezultate svojih istraživanja predstaviće na javnim debatama koje će biti realizovane u njihovim lokalnim zajednicama.

Više informacija možete naći na fb stranici projekta: https://www.facebook.com/Multietni%C4%8Dka-zajednica-je-moj-dom-316053198793781/.

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co