HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Prva putujuća škola mira u okviru projekta "Obrazovanje za mir" za srednjoškolce, koja je održana u Etno selu Čardaci, u Vitezu, od 26. - 30.11.2016. godine. Projekat se realizuje uz podršku Njemačke ambasade u BiH.

best Running shoes | nike air max 97 lemonade yellow dress

 

Pored učenika/ca srednjih škola iz više gradova Centralne Bosne, učešće su uzeli profesori/ce, religijski predstavnici, svjedoci vremena kao i NVO aktivisti.

GALERIJA
1/19

Tokom škole, učesnici su posjetili religijske objekte u Zenici, kao i spomen obilježje u Ahmićima te bolnicu u Novoj Biloj.

Helsinški odbor zahvaljuje svim učesnicima i predavačima, a posebnu zahvalnost želimo uputiti Odboru za međureligijsku saradnju u Zenici kao i svim religijskim predstavnicima, koji su prilikom posjeta održali prigodne govore i uputili poruke mira i tolerancije.

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co