HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Projekat “Moj zavičaj kroz vrijeme“ će, kroz uključivanje 24 profesora/ice istorije iz osam srednjih škola u BiH i Hrvatskoj i njihovih 240 učenika/ca, pružiti inovativan, visoko participativan i inkluzivan način istraživanja, analiziranja i izučavanja istorije lokalnih zajednica, koji će se sumirati i predstaviti kroz interaktivnu izložbu dobijenih rezultata. Mladim ljudima se na ovaj način pruža mogućnost da istražuju i dokumentuju određene činjenice, da primjenjuju naučene lekcije iz oblasti kulture sjećanja, te otvaraju pitanja potrebe za individualnim, lokalnim pristupom izgradnje kulture memorijalizacije i komemoracije, zasnovane na ljudskim žrtvama i patnjama.

Dokument možete preuzeti ovdje.

Nike shoes | Air Jordan Release Dates 2020
AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co