HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×
 

Helsinški odbor za ljudska prava u saradnji sa Asocijacijom za demokratske inicijative u okviru projekta (Ne)vidljive manjine- Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba, koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), poziva sve zainteresovane novinare i novinarke, te ostale predstavnike/ce medija da se prijave na konkurs „Pero poštovanja“posvećen medijskom izvještavanju o LGBTI populaciji u BiH.

nike dunk high black leather chair for sale | Kids Air Jordan — Ietp

Ovaj konkurs ima za cilj podržavanje kvalitetnog, objektivnog i savjesnog izvještavanja o LGBTI populaciji i njihovim svakodnevnim problemima, zbog važnosti medijskog promovisanja LGBTI prava i kulture u vremenu i prostoru u kojem preovladavaju homofobični i transfobični stavovi, stereotipno predstavljanje LGBTI populacije, stigmatizacija i diskriminacija.

Svi zainteresovani mogu poslati pisane radove (online ili štampane članke) i/ili dokumente medijske produkcije (reportaža, audio ili video). To mogu biti dokumenti koji su objavljeni u prethodnom periodu, ali u obzir dolaze i radovi koji do sada nisu promovisani u javnosti.Kandidirane priče (objavljene ili pripremljene, a neobjavljene) ne smiju biti starije od 5 godina.

O pristiglim dokumentima odlučivaće tročlana Komisija. Novinarska nagrada „Pero poštovanja,, biće javno dodijeljena početkom mjeseca decembra. Pobjednički rad biće promovisan kao primjer dobre novinarske prakse , objavljen putem web i fb stranica partnerskih organizacija, te kroz online mreže kao što je Mreža mira, Diskriminacija.ba, Lgbti.ba i slično. Ujedno, pobjednički rad biće predstavljen  u TV emisiji koja će biti emitovana 16.12.2017. godine na RTV BN iz Bijeljine.

Radove možete slati na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Krajnji rok za slanje radova je 25.11.2017. godine do 16.00h.

Za više informacija možete pozvati Helsinški odbor za ljudska prava putem tel. 055/210 851. (kontakt osoba: Mirjana Ćuskić) ili se obratiti putem e-mail-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

 

Bijeljina, 25.10.2017.

FORMALNO I NEFORMALNO OBRAZOVANJE

Mi unapređujemo saradnju između civilnog društva i obrazovnih institucija sa ciljem poboljšanja kvaliteta obrazovanja iz oblasti ljudskih prava i aktivnog građanstva, kroz razmjenu iskustva, metodike i metodologije rada, te obrazovnih sadržaja.

SOCIO-EKONOMSKA PRAVA I REFORMA PRAVOSUĐA

Mi unapređujemo saradnju sa relevantnim akterima u Bosni i Hercegovini kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti koje su usmjerene ka unapređenju poštivanja socio-ekonomskih prava građana/ki., reformi pravosuđa i vladavini prava.

IZGRADNJA MIRA I CIVILNOG DRUŠTVA

Mi iniciramo izgradnju mira i suočavanje sa prošlošću u Bosni i Hercegovini, koji su zasnovani na potrebama građana/ki i usklađeni sa međunarodnim standardima i obavezama BiH, a koji doprinose izgradnji trajnog mira u BiH i regionu.

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

VIDEO SADRŽAJ

U ovoj sekciji možete pogledati video sadržaj sa našeg Youtube kanala.

PUBLIKACIJE

Pružamo mogućnost uvida u sve naše publikacije u elektronskom obliku.

 

Za sve informacije, pitanja i sugestije, stojimo Vam na raspolaganju.
Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co